h

Huisjesmelker van het jaar-verkiezing weer van start

22 november 2007

Huisjesmelker van het jaar-verkiezing weer van start

ROOD gaat in Nijmegen weer op zoek naar de slechtste huisbaas van de stad. Nog steeds zijn zo'n 1000 jongeren hard op zoek naar betaalbare huisvesting. Huisbazen maken vaak misbruik van hun machtspositie door veel te hoge huren te vragen of niets te doen aan onderhoud.

rood huisjesmelker
Vorig jaar werd de oneervolle titel "huisjesmelker van het jaar" gewonnen door Mevrouw Chang uit Utrecht. Voor een kamer van 5m2 vroeg ze € 320 . Veel jongeren betalen te veel huur zonder dat ze het zelf weten, of omdat ze eenvoudigweg geen keus hebben.
In Nijmegen werd de prijs toegekend aan een verhuurder die al na een paar uur de vaat van het aanrecht haalde, 's nachts kamers binnen liep terwijl de bewoners lagen te slapen en bovendien extreem hoge huur vroeg. Na klachten hierover dreigde hij met uitzetting. De verkiezing is bedoeld als protest tegen de woningnood en om uitmelkgedrag te voorkomen. De prijsuitreiking staat begin januari 2008 gepland. Heb jij ook klachten over je huisbaas? Meld ze op De Huisjesmelker van het Jaar!-website of kom gewoon even langs op één van de ROOD-bijeenkomsten.

De Huisjesmelker van het Jaar!-website

U bent hier