h

Terug naar de jaren '70

10 oktober 2007

Terug naar de jaren '70

Op zaterdag 27 oktober organiseert de SP Nijmegen een excursie naar de tentoonstelling " Seventies in Nijmegen: Tien kreatieve aksiejaren", die momenteel te zien is in het Valkhofmuseum

het valkhofIn de "seventies" werd de anti-autoritaire beweging van eind jaren '60 verder uitgebouwd en bereikte de Vietnam-demonstraties, feminisme en studentenactivisme ook Nijmegen.
In diezelfde periode stonden een aantal studenten uit Nijmegen aan de wieg van een Socialistiese Partij die later zou uitgroeien tot de derde partij van het land.
Om 13.00 verzamelen we in de foyer van de Lindenberg (Ridderstraat 23). Hans van Hooft sr., wethouder en actief SP-er sinds de oprichting van de SP zal alle aanwezigen leuke en spannende verhalen vertellen over de jaren '70 en de SP in die tijd. Daarna gaan we een bezoek brengen aan de tentoonstelling. Het bezoek zal duren tot ongeveer 16.00 uur. Kosten zijn 4 euro per persoon. Deze excursie is voor SP leden en introducees. Wil je graag mee? Laat het ons weten via nijmegen@sp.nl, zodat we weten op hoeveel aanwezigen we kunnen rekenen.

Zie hier voor meer informatie over de tentoonstelling.
Alvast meer weten over de geschiedenis van de SP? Kijk eens op de historie pagina

U bent hier