h

SP tegen komst grote VMBO-school

23 oktober 2007

SP tegen komst grote VMBO-school

De SP vraagt het College zich uit te spreken tegen de komst van een grote VMBO-school aan de Neerboscheweg. De plannen zijn om de Technische School Jonkerbosch aan de Hatertseweg, Maaswaal College locatie Streekweg, en de VMBO afdelingen van het Lindenholt College en Dominicus College samen te voegen tot een VMBO-school met 900 leerlingen.

Bert VelthuisOnderwijswoordvoerder van de SP Bert Velthuis: “Ik wil de mening weten van het college over deze ontwikkeling. Schaalvergroting op het VMBO lijkt me niet wijs en blijkt vooral een centenkwestie omdat één grote school goedkoper is dan vier kleine. Hierdoor staan de leerlingen niet meer centraal en wordt de menselijke maat ook uit het oog verloren. Wie garandeert dan nog een veilige leeromgeving bij zoveel leerlingen. Juist op het VMBO moet kleinschaligheid en aandacht voor de leerling centraal staan.”

De SP is voorstander van kleine VMBO-scholen op wijkniveau. Velthuis: “Op die manier zijn ouders beter te betrekken bij de school en het onderwijs aan hun kinderen. Daarnaast is de school overzichtelijk en kan er meer aandacht aan het leren worden gegeven.”

U bent hier