h

Prikkelbár over Vogelaarwijken; probemen aanpakken of de plank misslaan?

18 oktober 2007

Prikkelbár over Vogelaarwijken; probemen aanpakken of de plank misslaan?

Zondagmiddag 21 oktober organiseert de SP Nijmegen het politiek café "Prikkelbár" in Trianon van 14.00 uur tot 16.00 uur. Deze editie gaan we het hebben over de Vogelaarwijken en de oorlog in Afghanistan. De presentatie is door Sjoerd de Jong. Prikkelbar wordt eens in de twee maanden georganiseerd door de SP, voor iedereen die wel eens wil weten hoe het zit, maar daar ook een biertje bij wil drinken en tussendoor naar live muziek wilt luisteren. Alle aanwezigen mogen meepraten.

Vogelaarwijken; problemen aanpakken of de plank misslaan? Het nieuwe kabinet wil een hoop geld uittrekken om de moeilijkste wijken in nederland vooruit te helpen. De PvdA in Nijmegen denkt dat het geld anders besteedt moet worden. Andere politieke partijen zijn positiever over de aanpak, maar hebben ook hun bedenkingen. Wethouder Hans van Hooft sr (SP) gaat hierover in debat met Rutger Zwart, fractievoorzitter PvdA. Wat zijn de problemen die in de achterstandswijken spelen? Hoe zou je ze op moeten lossen? Welke oplossingen kiest de regering? Hoe willen we het in Nijmegen gaan aanpakken?

De oorlog in Afghanistan; moeten de troepen terug naar huis? Na een inleidende column door Arthur Bruls (historicus en redacteur van de Grenzeloos), hebben we met alle aanwezigen een debat over deze kwestie.

Natuurlijk zoals iedere Prikkelbár is er ook de broodnodige muziek, met deze keer een optreden van zanger en muzikant Sjak in 't Veld.

Meer over Prikkelbár

U bent hier