h

Anders Globaliseren met SP kamerlid Ewout Irrgang

13 juni 2007

Anders Globaliseren met SP kamerlid Ewout Irrgang

Aanstaande maandag 18 juni organiseert ROOD Nijmegen een info-avond. De avond zal deze keer in het teken staan van Anders Globaliseren. Aanleiding voor dit onderwerp is de G8top die vorige week plaatsvond in Rostock, Duitsland. SP Tweede Kamerlid Ewout Irrgang zal komen vertellen welk alternatief de SP hiertegen biedt en waarom de SP het 'andersglobaliseren' aanhangt.

De zeven rijkste industrielanden en Rusland troffen elkaar achter gesloten deuren om te bespreken hoe het volgens hen verder moet met de wereld. Honderdduizenden 'andersglobalisten' waren aanwezig om hun tegengeluid te laten horen. Zij zijn van mening dat de rijke westerse landen misbruik maken van het 'verdwijnen' van de grenzen om hun eigen economische situatie veilig te stellen en hun neoliberale agenda aan de rest van de wereld op te leggen. Deze toenemende globalisering vergroot wereldwijd de verschillen tussen arm en rijk, geeft meer macht aan de grote bedrijven, stelt financiële winst boven de mens en richt ondertussen het milieu te gronde.
Èwout Irrgang
Tweede Kamerlid Ewout Irrgang komt maandag vertellen welk alternatief de SP hiertegen biedt en waarom de SP het 'andersglobaliseren' aanhangt. Ewout zal zijn licht laten schijnen over zaken als klimaatverandering, ontwikkelingssamenwerking en de legitimititeit van de G8. Uiteraard is er voor de aanwezigen volop gelegenheid om met Ewout in discussie te gaan of hem vragen te stellen.

Daarnaast zullen leden van ROOD Nijmegen verslag doen van hun deelname aan de protesten bij de G8top. Zij beleefden hier een hectische en enerverende week en zullen aan de hand van foto's en videobeelden hun ooggetuigenverslag doen en vertellen waarom zij het belangrijk vonden aldaar aanwezig te zijn.

Wat: ROOD info-avond over Anders Globaliseren met Tweede Kamerlid Ewout Irrgang.
Wanneer: Maandag 18 juni, open vanaf 19.30u uur, aanvang om 20.00 uur
Waar: Café Daen, Grote Markt 23, 6511 KA Nijmegen
Wie: Iedereen is van harte welkom!

U bent hier