h

SP vraagt om snelle no claim reparatie

22 mei 2007

SP vraagt om snelle no claim reparatie

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 23 mei zal de SP vragen om een snelle uitkering van de no claimreparatie. In december werd een voorstel van de SP aangenomen om 100 euro aan chronisch zieken, gehandicapten en ouderen met een inkomen tot 120 procent van het minimum uit te keren als een eenmalige no claimreparatie.

De SP maakte melding van deze mogelijkheid in haar krant die in maart in heel Nijmegen werd verspreid. Dit leverde tientallen reacties op met de vraag hoe mensen in aanmerking konden komen en wanneer de uitkering plaats zou vinden. Daarop is er ambtelijk nagevraagd hoe het zit. Toen werd verteld dat in mei zou worden overgegaan tot uitkering. Inmiddels is de maand mei haast voorbij en is er nog steeds niets uitgekeerd. Voor de SP is dit onbegrijpelijk.

Hans van Hooft jr.Fractievoorzitter Hans van Hooft jr.: “We hebben wederom navraag gedaan waarom er niet uitgekeerd wordt. Men heeft na een half jaar nog steeds niet vastgesteld wie er precies tot de doelgroep behoren. In het verleden zijn er ook dergelijke extraatjes uit de bijzondere bijstand voor deze doelgroepen uitgekeerd. Wat is er dan nu zo moeilijk aan om deze mensen 100 euro uit te keren?”

Bovendien is de goede naam van de gemeente in het geding. Van Hooft jr.: “Ons werd verteld dat in mei zou worden gestart met het uitkeren van deze no claimreparatie. Nu wordt het weer uitgesteld. Dit moeten we ook weer aan de mensen vertellen die ons benaderd hebben. Dit valt toch niet meer fatsoenlijk uit te leggen?”

De SP zal de wethouder vragen om zo snel mogelijk tot uitkering van de no claim reparatie over te gaan. Ook wil de SP weten waarom het zo lang duurt om de doelgroep vast te stellen.

No claimreparatie start in mei

U bent hier