h

Nijmegen start proef met gratis OV voor ouderen

12 april 2007

Nijmegen start proef met gratis OV voor ouderen

Uiterlijk in juni zal een proef tot het eind van dit jaar starten met gratis openbaar vervoer voor 65-plussers. Zij krijgen binnen een maand een brief en een pasje thuisgestuurd. De SP is blij dat ouderen nu de hele week gratis kunnen reizen. Gratis reizen is toegestaan op alle stadslijnen van Novio en ook de omliggende dorpen als Beuningen, Wijchen en Groesbeek kunnen door Nijmeegse ouderen gratis worden bereist.

Matthias van HunnikSP-woordvoerder Matthias van Hunnik: "Er waren verschillende opties voorgesteld door het college. Onze voorkeur ging er naar uit om het KAN-kaartje in prijs te verlagen tot 1 euro. Hier hebben naast ouderen ook andere Nijmegenaren baat bij. Helaas bleek dit financieel niet haalbaar te zijn. Doordat het Rijk met een subsidie komt, wordt het nu wel mogelijk om ouderen de hele week gratis met de bus te laten reizen. Dit is een belangrijke stap vooruit. Hopelijk gaan veel mensen van deze mogelijkheid gebruik maken."

U bent hier