h

Maaslijn op het verkeerde spoor

10 april 2007

Maaslijn op het verkeerde spoor

De SP wil dat de treinverbinding over de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond een impuls krijgt. Sinds Veolia het vervoer over de Maaslijn heeft overgenomen van de NS, is het met deze spoorlijn die Roermond met Nijmegen verbindt, erg hard achteruit gegaan. Dit terwijl deze verbinding dagelijks 15.000 mensen vervoerd en het een belangrijke verbinding tussen enkele grote steden is. De SP zal komende vrijdag 13 april actie voeren op de lijn om reizigers hun stem te laten horen.

SP-Kamerlid Emile Roemer zal bij de actie aanwezig zijn: “Sinds de komst van Veolia op 10 december 2006 regent het klachten bij deze spoorverbinding. Er wordt gereden met te weinig en te oude treinstellen. Als de trein al komt is het dus menigmaal flink proppen. De veiligheid is ernstig in het geding en van service is zeker geen sprake. Als we hiermee doorgaan brokkelt deze treinverbinding steeds verder af.”

De SP houdt vrijdag 13 april een actiedag voor de Maaslijn. Die dag zullen reizigers op de stations gelegen aan de Maaslijn uitgenodigd worden een petitie te tekenen. In deze petitie wordt van Veolia én van provincie Limburg geëist dat maatregelen worden genomen. In Nijmegen staan in de ochtend- en avondspits SP-ers op Nijmegen centraal station en Nijmegen Heyendaal om pamfletten uit te delen en om ondertekende petities in ontvangst te nemen.

Emile Roemer reist de verschillende actielocaties af. Zijn schema is:
8.00 – 8.39 Boxmeer
8.49 – 9.38 Cuijk
9.50 – 10.37 Nijmegen
11.12 – 11.46 Venray
12.04 – 12.34 Venlo

Maaslijn

U bent hier