h

Geen uitzetting van Moriba Keita

9 november 2006

Geen uitzetting van Moriba Keita

Op initiatief van de SP heeft de gemeenteraad zich, met uitzondering van de VVD, uitgesproken tegen de uitzetting van Moriba Keita. Deze 23 jarige asielzoeker verblijft al 7 jaar in Nederland en is in september tijdens een controlegesprek bij de IND is gearresteerd. Keita wordt op 11 november uitgezet, terwijl hij nog een procedure heeft lopen.

Hans van Hooft jr.Het College zal namens de gemeenteraad minister Verdonk met spoed verzoeken de uitzetting van Moriba Keita op te schorten en haar besluit te heroverwegen. SP fractievoorzitter Hans van Hooft jr.: "Ik werd gisteren voor de raadsvergadering gebeld door een kennis bij Quick 1888. Hij legde mij het verhaal uit en vroeg of de gemeenteraad Keita wilde steunen. Moriba Keita geeft sinds 2 jaar voetbaltrainingen aan de voetbalschool van Quick 1888. Hij is zeer geliefd bij de jeugdspelers en met zijn werk een voorbeeld voor (allochtone) jongeren. Nu wordt hij uitgezet. Hij is nota bene gearresteerd tijdens een controlegesprek bij de IND met het argument dat hij niet aan zijn uitzetting zou meewerken. Gelukkig staat de gemeenteraad achter deze burgers van de stad en keert zij zich tegen dit beleid van Verdonk."

U bent hier