h

Plannen troonrede 2006 in Nijmegen uitgelekt

17 september 2006

Plannen troonrede 2006 in Nijmegen uitgelekt

De troonrede in Den Haag heeft dit jaar maar een doel: een mooi weer verhaaltje ophangen over hoe goed het wel niet gaat met Nederland dankzij de ‘kordate maatregelen’ van het kabinet Balkenende. Wie wil weten hoe het echt gaat met Nederland, kan beter naar Nijmegen komen. Daar wordt een alternatieve troonrede met een alternatieve koningin georganiseerd.

Dit kabinet speelt mooi weer terwijl ondertussen 1 op de 8 kinderen in armoede opgroeit, er nog nooit zoveel voedselbanken geweest zijn, de zelfverrijking aan de top gewoon doorgaat, er grote tekorten in de zorg zijn die steeds meer een markt wordt, het onderwijs niet op orde is, de snoeiharde bezuinigingen vooral de mensen met de lagere inkomens geraakt hebben en grote groepen (vooral allochtone) jongeren niet aan een baan kunnen komen. Dit kabinet is trots op vier jaar sociale afbraak.

Maar wat de SP betreft is het de hoogste tijd voor vier jaar sociale opbouw. Daarom organiseert de SP Nijmegen haar eigen troonrede. Op het moment dat koningin Beatrix om 14.00 uur klaar is met haar troonrede in Den Haag start de SP haar troonrede in Nijmegen. Om respectievelijk 14.00 en 15.00 uur presenteren twee bijzondere koninginnen van allochtone afkomst (met bodes, een stadsomroeper, rode loper, hoeden en muziek) de alternatieve troonrede van de SP.

In tegenstelling tot de troonrede in Den Haag zijn bij die in Nijmegen wel alle mensen welkom en niet alleen de genodigde bobo’s. Stoelen en een welkomstdrankje staan voor de bezoekers klaar. De SP zorgt voor haar eigen "koninklijke" sfeer. De alternatieve troonrede zal geheel in stijl plaatsvinden in het Valkhofpark in Nijmegen en wordt onder andere bijgewoond door raadsleden van de Nijmeegse SP.

Troontelefoon

TroontelefoonDe Eerste- en Tweede-Kamerleden van de SP nemen dinsdag op Prinsjesdag na afloop van de Troonrede plaats achter de SP Troontelefoon. Zij willen van de Nederlanders graag weten wat ze vinden van de plannen van het kabinet. Bellen met de SP Troontelefoon kan op dinsdag 19 september van 14.00 - 19.00 uur. De Troontelefoon is te bereiken op 0800 – 022 5005 (gratis).

U bent hier