h

Grijs op reis: gratis Openbaar Vervoer

31 augustus 2006

Grijs op reis: gratis Openbaar Vervoer

Het Ouderenplatform van de SP afdeling Nijmegen gaat actievoeren voor gratis openbaar vervoer in trein en bus voor 65 plus. De actiekraam staat op woensdag 6 september van 9.00 tot 11.00 uur bij het Centraal Station in Nijmegen en op zaterdag 9 september van 14.00 tot 16.00 uur op de hoek in de Broerstraat.

Aan het publiek zal worden gevraagd om met het zetten van een handtekening op een bouwsteen mee te bouwen aan gratis bus- en treinvervoer voor ouderen. Van de blokken worden bussen en treinen gebouwd, die bij de begrotingsbehandeling (eind oktober) worden aangeboden aan de
Commissie Verkeer en Vervoer van de Tweede Kamer.

Het platform heeft een aantal argumenten voor gratis OV op een rij gezet: “Als ouderen gebruik maken van de bus en trein die toch al rijden zijn er geen financiële gevolgen voor de vervoersbedrijven. De
bedrijven ontvangen immers een overheidsvergoeding voor het seniorengebruik van de anders leeg rijdende bussen en treinen. Bij meer gebruik van het openbaar vervoer ontstaat er meer vraag en
stimuleren wij de uitbreiding van het openbaar vervoersnet, wat voorkomt dat steeds meer lijnen onrendabel en opgeheven worden. Als ouderen meer hun huis uitkomen, is dat goed voor hun sociale
contacten. En tenslotte, als wij openbaar vervoer promoten, laten onze kinderen hopelijk ook eerder hun auto staan. Gelukkig staat er in het Nijmeegse collegeakkoord dat we in Nijmegen gaan starten met gratis OV voor minima en ouderen in de daluren. Dit is een geweldig voorbeeld van een eerste stap in de goede richting, wat volgens ons ook landelijk gevolgd zal moeten worden!” aldus Thea Verdijk en Wim van Megen van het Nijmeegse ouderenplatform.

Kijk voor meer info op de site van het SP Ouderenplatform

U bent hier