h

SP: Makelaars moeten vrijkomende huurwoningen centraal melden

20 juli 2006

SP: Makelaars moeten vrijkomende huurwoningen centraal melden

Bij de SP komen signalen binnen dat sommige vrijkomende huurwoningen onder de huursubsidiegrens niet via het centraal inschrijfsysteem worden verhuurd, maar direct door de makelaar. De SP wil dat de huisvestingsverordening op dit punt wordt aangescherpt.

Jos van RensSP-raadslid Jos van Rens: "Het kan niet zo zijn dat mensen die hun woning verkopen via de makelaar op deze oneigenlijke manier aan een goedkope huurwoning komen, terwijl vele duizenden woningzoekenden veelal zonder geschikte woonruimte jarenlang moeten wachten. Daarom vraag ik het College dan ook om snel actie te ondernemen met een aanpassing van de huisvestingsverordening."

Lees de schriftelijke vragen

U bent hier