h

SP: Gemeente moet jongeren actief inlichten over woningtoewijzingssystemen

13 juli 2006

SP: Gemeente moet jongeren actief inlichten over woningtoewijzingssystemen

De SP heeft schriftelijke vragen ingediend bij het College van B&W om nieuwe studenten te helpen bij het vinden van woonruimte.

Jola van DijkJola van Dijk, raadslid voor de SP in Nijmegen: “Veel studenten denken geen kans te hebben op een kamer, of niet in Nijmegen te willen blijven, dus schrijven ze zich niet in bij de SSHN (studentenhuisvesting) en Entree. Waardoor ze vroeg of laat in de problemen komen wanneer ze wel een kamer of woning in Nijmegen zoeken. Inschrijven bij de SSHN en Entree kost geen moeite, maar kan een hoop ellende voorkomen, aangezien inschrijftijd bepalend is bij de toewijzing van woonruimte.”

Daarom heeft de SP het College opgeroepen om nieuwe studenten actief te benaderen en te overtuigen van de voordelen van het inschrijven. De gemeente kan jongeren die zich inschrijven bij de gemeente meteen inschrijfformulieren toezenden, en tijdens de openingsmarkt van de introductie van de Hogeschool en de Universiteit actief benaderen en vragen beantwoorden.

Lees de schriftelijke vragen

U bent hier