h

ROOD onderzoekt politiediscriminatie

6 juni 2006

ROOD onderzoekt politiediscriminatie

ROOD Nijmegen is vrijdag 2 juni begonnen met een onderzoek naar de ervaringen van jongeren met de politie. Verschillende leden hadden verhalen gehoord over ongewenst gedrag van de politie in Nijmegen. Zo zou de politie vaak onterecht om legitimatie vragen en zich intimiderend gedragen.

Deze verhalen waren aanleiding voor ROOD om een serieus onderzoek te starten in verschillende wijken in Nijmegen. Wouter Groot Koerkamp van ROOD: "Als jongeren slechte ervaringen hebben met de politie, weten ze vaak niet waar ze een klacht kunnen indienen. Hierdoor blijven klachten van jongeren over de politie vaak verborgen. Met dit onderzoek proberen we dit boven tafel te krijgen. Als de politie dingen doet die niet door de beugel kunnen, moet ze daar op worden aangesproken."

U bent hier