h

Openwijkscholen open voor de wijk

27 juni 2006

Openwijkscholen open voor de wijk

Bij de SP fractie kwamen de laatste maanden vragen binnen over de toegang tot de openwijkscholen. Doordat er geen beheerders zijn, blijven de deuren van de openwijkscholen na sluitingstijd dicht en kunnen buurtbewoners en organisaties er niet terecht. De SP wil hier verandering in brengen door beheerders aan te stellen.

SP-raadslid Senay Akdemir: “De openwijkscholen zijn ontstaan om de wijk meer bij de school te betrekken. Als buurtbewoners en organisaties er dan ’s avonds niet terecht kunnen met hun activiteiten, is dat zonde. Ten eerste omdat de ruimtes dan niet gebruikt worden, terwijl dat wel zou kunnen en ten tweede omdat bewoners moeten uitwijken naar de wijkcentra waar het vaak moeilijk is om op de gewenste tijd een ruimte te krijgen. Dit probleem valt op te lossen door een beheerder aan te stellen die de deur open doet en een oogje in het zeil houdt.”

Participatiebanen zijn een geschikte manier om dergelijke beheerders mee aan te stellen. Akdemir: “De participatiebanen zijn bedoeld voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zijn de banen bedoeld om maatschappelijk nuttige werkzaamheden te vervullen. In het collegeakkoord is afgesproken dat er de komende periode 250 participatiebanen bij komen. Het beheer in de naschoolse uren van de openwijkscholen voldoet dus aan alle eisen om hier participatiebanen op in te zetten.”

De SP zal daarom tijdens de raadsvergadering van 28 juni een motie indienen om dit te realiseren.

U bent hier