h

De bus komt zo, maar waar?

23 mei 2006

De bus komt zo, maar waar?

De SP-fractie heeft vragen gesteld aan het college over het Reizigers Informatiesysteem (RIS) op het Centraal Station en Brabantse Poort. Bij de fractie zijn namelijk veel klachten binnengekomen over het niet functioneren van het RIS. De SP wil weten wanneer dit gemaakt gaat worden en pleit voor tijdelijke informatiepunten zolang de klachten niet verholpen zijn.

SP-raadslid Jos van Rens: "Met name slechtziende passagiers en bezoekers van onze stad weten door het kapotte informatiesysteem niet op welk perron en welke lijnbus naar hun bestemming vertrekt. De bussen hebben geen vaste halte en stoppen daarom vaak op perrons waar geen bus staat of achter een andere lijnbus. De praatpaal op het Centraal Station laat met regelmaat horen dat het systeem buiten gebruik is. En in de avonduren en op zondag kunnen passagiers nergens met hun vragen over busverbindingen terecht. Voor de infrastructuur en het onderhoud zijn we als gemeente verantwoordelijk. Daarom wil ik van het college weten wanneer dit probleem eindelijk eens wordt opgelost."

De SP vraagt aan het college, zolang de problemen nog niet zijn verholpen, om tijdelijke informatiepunten bij het Centraal Station en het busstation Brabantse Poort in te richten.

Lees de schriftelijke vragen over het Reizigers Informatiesysteem.

U bent hier