h

SP feliciteert bewoners Dukenburg

6 maart 2006

SP feliciteert bewoners Dukenburg

De SP heeft in Dukenburg een felicitatiekaart verspreid. Door de inzet van de bewoners zijn een aantal bouwlocaties uit 'Een nieuw Hart voor Dukenburg' geschrapt. De SP vindt dit een felicitatie aan de bewoners waard.

De kaart bevat de onderstaande tekst:

De bouwplannen voor Dukenburg zijn drastisch bijgesteld. In het plan ‘Een nieuw Hart voor Dukenburg’ zijn 8 van de 17 aangewezen bouwlocaties voorlopig geschrapt. Dit voorstel van de SP kreeg brede steun in de laatste gemeenteraad. Daarmee is het verzet tegen bebouwing van vele groene plekken in de wijk beloond. De geschrapte locaties kunnen pas weer in beeld komen na overleg met de bevolking. De invulling van de negen overgebleven plekken wordt in samenspraak met de wijk bekeken. Dit is een hele grote felicitatie waard aan alle mensen die zich actief inzetten voor een mooie toekomst voor Dukenburg. Samen met bewoners wordt nu verder gekeken hoe ‘Een nieuw hart voor Dukenburg’ het beste ingevuld kan worden.

De geschrapte bouwlocaties zijn:

  • Gestapelde woningbouw Lankforst 10e straat bij het Uilenbosje
  • Gestapelde woningbouw hoek Lankforst 10e en 12e straat
  • Hoogbouw Steve Bikoplein na verkleining rotonde
  • Gestapelde woningbouw op de kop van het Douglasbosje
  • Woningbouw Meijhorst 60e straat langs het ‘Grand Canal’
  • Woningbouw Weezenhof 82e straat
  • Gestapelde woningbouw Staddijk bij entree Van Boetbergweg
  • Gestapelde woningbouw Staddijk bij Tolhuis

Voorstel SP Hart voor Dukenburg aangenomen

U bent hier