h

Jan Marijnissen met SP-karavaan maandag in Nijmegen

4 maart 2006

Jan Marijnissen met SP-karavaan maandag in Nijmegen

Jan Marijnissen brengt maandag met een forse SP-karavaan een bezoek aan Nijmegen, de grootste gemeente waar de SP met wethouders in het bestuur zit. Van alle grote steden zijn de inwoners van Nijmegen het meest tevreden over hun gemeentebestuur, zo bleek deze week uit onderzoek. Marijnissen wil weten hoe het bestuur dat voor elkaar heeft gekregen, gaat de mensen bedanken voor het vertrouwen en vraagt hen opnieuw steun voor een sterke SP in het stadbestuur.

Om 10:15 uur rolt vanaf station Lent, over de dijk en de brug, een ware SP-karavaan de stad binnen. De kleurrijke optocht bestaat uit onder meer uit een serie nieuwe, opvallende SP-busjes, een SP-brandweerwagen, het kleine rode autootje dat figureert in de razendpopulaire viral movie van de SP en een nieuwe hightech SP-raketfiets.

Om 10.30 uur komt de stoet aan op Kelfkensbos. Vanaf die plek gaat Jan Marijnissend de markt op om de mensen te bedanken voor het feit dat zij de SP de afgelopen vier jaar de kans hebben gegeven om Nijmegen mee te besturen. Hij wordt daarbij vergezeld door SP-wethouders Hans van Hooft en Peter Lucassen en een aantal andere lokale SP-ers. De wethouders en Marijnissen delen 3500 kersenbonbons uit als blijk van waardering voor het gestelde vertrouwen.

Uit onderzoek van Twee Vandaag blijkt dat de Nijmegenaren erg tevreden zijn over het bestuur in de stad. Op basis daarvan dingt de SP, onder aanvoering van lijsttrekker en wethouder Hans van Hooft, komende dinsdag opnieuw naar de gunst van de kiezer.

Om 12.00 uur vertrekt Jan Marijnissen samen met de lokale SP-kandidaten en wethouders naar de universiteit, waar hij de lunch geniet met studenten. Na afloop daarvan wordt er een muur gebouwd waarmee aandacht wordt gevestigd op het gebrek aan betaalbare (studenten-)huisvesting in de stad. Rond 14.30 uur trekt de karavaan het centrum van Nijmegen weer in.

U bent hier