h

Voorstel SP Hart voor Dukenburg aangenomen

23 februari 2006

Voorstel SP Hart voor Dukenburg aangenomen

Het voorstel Hart voor Dukenburg dat gisteravond in de gemeenteraad is aangenomen is een overwinning voor de bewoners van Dukenburg. Na 5 jaar ligt er nu eindelijk een plan dat op grote lijnen acceptabel is voor de bewoners.

Door middel van een voorstel van de SP zijn een aantal locaties afgevoerd om nader te onderzoeken. De gemeenteraad stemde unaniem in met het SP-voorstel. SP-raadslid Jos van Rens: “Er zullen nu 738 woningen extra worden gerealiseerd in Dukenburg. Nu worden al 650 woningen gebouwd. Bij elkaar dus bijna 1400 woningen extra voor de komende periode. De ontwikkelingslocaties die verder bestudeerd moeten worden zijn goed voor 346 extra woningen. Deze zullen in samenspraak met bewoners verder worden uitgewerkt voordat er een definitief besluit over genomen wordt.”

Van Rens begon zijn betoog met een felicitatie aan de bewoners. “Door de inzet en betrokkenheid van de bewoners ligt er nu een plan voor dat stukken beter is dan de eerdere versies. De stem van de bewoners is doorslaggevend geweest en dus ook beslissend. Dat is een felicitatie waard.” De SP drong verder aan op een snelle realisatie van zorgvoorzieningen en voorzieningen voor jongeren.

De locaties die voorlopig niet ontwikkeld zullen worden zijn:
2. Gestapelde woningbouw aan de Lankforst 10e straat bij het “uilenbosje” in 3 blokjes
3. Gestapelde woningbouw op de hoek van de Lankforst 10e en de 12e straat
6. Hoogbouw aan het Steve Bikoplein na verkleining van de rotonde;
7. Gestapelde woningbouw op de kop van het Douglasbosje;
11. Woningbouw langs het “Grand Canal” aan de Meijhorst 60e straat in 2 blokjes en woningen in de bestaande leegstaande bedrijfspanden aan de Meijhorst 60e straat;
20. Woningbouw aan de Weezenhof 82e straat;
22. Gestapelde woningbouw bij de entree Van Boetbergweg/Staddijk;
28. Gestapelde woningbouw aan de Staddijk;

U bent hier