h

Alternatief verkeersplan bewoners Waalsprong wordt bestudeerd

23 februari 2006

Alternatief verkeersplan bewoners Waalsprong wordt bestudeerd

De bewoners van de Waalsprong hebben een grote winst geboekt. De gemeenteraad heeft namelijk besloten hun alternatieve verkeersplan te bestuderen op haalbaarheid, waarmee het een gelijkwaardig alternatief is voor de collegeplannen.

Sinds de zomer is er discussie over de gepresenteerde plannen voor de verkeersafwikkeling in de Waalsprong. Door de bouw van 10.000 huizen in de komende jaren en de aanleg van de stadsbrug zijn nieuwe wegen nodig en moet bekeken worden hoe de bestaande wegen het best benut kunnen worden. De bewoners hebben diverse varianten gepresenteerd en uitgewerkt, evenals het college. Tijdens de raadsvergadering werd besloten zowel het collegevoorstel als het alternatief van de bewoners verder te bestuderen in de noodzakelijke Milieu Effect Rapportage (MER).

De SP pleitte met succes voor meer fietsverbindingen tussen Oosterhout en Lent over het spoor en de A325 heen. Ook het SP-voorstel om de bus even vaak in Lent en Oosterhout te laten rijden als in de rest van de stad is aangenomen. De SP pleit in haar verkiezingsprogramma dat de dorpensingel Oost bij Ressen op termijn moet worden aangelegd zodat het toenemende verkeer uit Bemmel niet dwars door nieuwe Lentse woonwijken rijdt. Verder vindt de SP dat in Oosterhout een knip in de Griftdijk richting de A15 alleen acceptabel is als deze voor bewoners van Oosterhout volledige doorgang biedt (elektronische toegang). De SP steunt het initiatief van de wijkraad Oosterhout om een bypass langs de spoorlijn aan te leggen van de stadsbrug tot aan de ovatonde op de A325. Daarmee blijft sluipverkeer buiten de woonwijk en rijdt er minder verkeer door Lent. Dit sluit aan bij de voorstellen van de bewoners.

U bent hier