h

Kringloopbedrijf Het Goed gered voor Nijmegen

9 december 2005

Kringloopbedrijf Het Goed gered voor Nijmegen

Gisteren werd bekend dat het tot een akkoord is gekomen tussen gemeente en Het Goed, waardoor het kringloopbedrijf voor Nijmegen wordt behouden. De SP fractie uitte eerder bezorgdheid over het mogelijk verdwijnen uit Nijmegen van kringloopbedrijf Het Goed.

Kringloopwinkel Het Goed blijft toch actief in Nijmegen. Eerder dreigde de stekker uit het bedrijf te gaan, maar dankzij een laatste reddingsactie blijft de poort toch open. Daarmee zijn alsnog ruim vijftig banen gered. De helft daarvan dreigde voorgoed verloren te gaan, terwijl de overige medewerkers elders aan de slag zouden moeten. Ontslag was al aangevraagd bij de kantonrechter. Zowel gemeente als directie van het kringloopbedrijf heeft water bij de wijn gedaan, zodat de winkel in de Nijmeegse Burchtstraat toch kan blijven doorgaan. (Bron: De Gelderlander, 9 december 2005)

Eerder uitte de SP-fractie z'n bezorgdheid over het mogelijk verdwijnen van het kringloopbedrijf. De raadsfractie stuurde daarom samen met Groenlinks een brief aan het college waarin werd verzocht om de werkgelegenheid en functies van Het Goed te garanderen.

U bent hier