h

SP start actie Noodrem in Nijmegen

14 oktober 2005

SP start actie Noodrem in Nijmegen

De SP afdeling Nijmegen voert actie tegen de invoering van het nieuwe zorgstelsel. Vanaf zaterdag 15 oktober, 12.00 uur is de partij met een marktkraam in de stad te vinden om zo veel mogelijk handtekeningen op te halen. De actie is in het kader van de landelijke "Noodrem" actie, waarmee SP'ers in het hele land aan de slag gaan.

Actiecoördinator Bert Peterse licht de actie toe: "De SP is in het hele land de actie Noodrem gestart. In vele plaatsen zullen we handtekeningen verzamelen om mensen een stem te geven. Net zoals bij de Europese grondwet luistert dit kabinet niet naar de bevolking. Mensen zijn er tegen, huisartsen zijn tegen, specialisten zijn tegen en toch wordt het stelsel ingevoerd. Daarom is het tijd om aan de noodrem te trekken en te laten zien dat mensen het er niet mee eens zijn."

Waarom komt de SP nu pas in actie? Is het niet veel te laat?
Peterse: "Nee, juist niet. Nu krijgen mensen te maken met de gevolgen, zoals de zorgtoeslag en het afsluiten van een nieuwe ziektekostenverzekering. We gaan mensen niet informeren over het nieuwe stelsel, dat is een taak van de regering, niet die van ons. Wij zullen er alles aan doen om mensen de kans te geven te protesteren."

Wat gaat de SP allemaal doen dan?
"Allereerst is Agnes Kant afgelopen week in ons politiek café Prikkelbar te gast geweest. Verder zullen we vanaf zaterdag 15 oktober zo veel mogelijk handtekeningen op gaan halen. Dit doen we door in de stad te gaan staan, maar ook gaan we zo veel mogelijk zorginstellingen en huisartsen benaderen om mee te doen. Daarnaast gaan we kijken of we samen met belangenorganisaties een debat kunnen organiseren."

Wilt u meehelpen om de actie tot een succes te maken? Graag! Uw hulp is van harte welkom. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar nijmegen@sp.nl

Trek aan de noodrem!

U bent hier