h

Jeugd Hatertse Hei wordt verkeerd bediend

13 oktober 2005

Jeugd Hatertse Hei wordt verkeerd bediend

De SP is momenteel bezig met een wijkonderzoek in de Hatertse Hei. Ook ROOD, de jongeren in de SP, doen mee aan dit onderzoek en richten zich met name op de jongeren en hun voorzieningen. Zo heeft ROOD de Mix (Krekelstraat) bezocht en gepraat met jongeren en kinderen uit de wijk.

Bert Peterse: “In de Mix bleek dat het gebouw te groot is en er te weinig jongeren komen. De aanwezige jongeren gaven aan dat de situatie nu beter is dan in vorige jaren. De wijk vinden zij prima zoals deze is en zij voelen zich thuis in de Mix. Hier wordt nu vanuit de gemeente gewerkt en niet meer vanuit Tandem, waardoor een hoop activiteiten weggevallen zijn, deels omdat de behoefte van de jongeren anders is en zij ook minder komen dan eerder.”

Jongerencentrum de Mix
Jongerencentrum de Mix aan de Krekelstraat

“Voor de kinderen tussen 10 en 16 is er heel weinig in de wijk te doen.” Zegt Bert Peterse. “Op woensdagmiddag ben ik samen met een aantal kinderen door de wijk gegaan. Zij lieten mij zien dat een aantal speeltuintjes er slecht aan toe zijn. Deze speelplekken zijn ook voor kinderen tot een jaar of 10 en zij spelen er niet meer. Ze willen een goed grasveld om te voetballen en te softballen en bij dat veld een huisje en een baan voor BMX-fietsjes, skates en skateborden. Ik heb de kinderen beloofd om wethouder Van Hooft hun wensen te laten weten.”

U bent hier