h

Gezamelijke fractievoorzitters sturen brief naar minister Verdonk

15 september 2005

Gezamelijke fractievoorzitters sturen brief naar minister Verdonk

Naar aanleiding van de ophef rondom de dreigende uitzetting van asielzoeker Tresor Kalemba hebben de gezamenlijke fractievoorzitters van de Nijmeegse raad, op initiatief van SP-fractievoorzitter Van Hooft jr., een brief geschreven aan minister Verdonk van vreemdelingenzaken.

De 19-jarige Kalemba, die toen hij 6 jaar was samen met zijn ouders naar Nederland vluchtte, dreigde vorige week uitgezet te worden naar Congo. Deze uitzetting ging op het laatste moment niet door, omdat de IND door slordigheden niet opgemerkt had dat er nog een procedure liep. Ook is het niet helemaal duidelijk of uitzettingen naar Congo momenteel wel doorgang kunnen vinden.

De brief die de gezamelijke fractievoorzitters schreven is hier na te lezen.

U bent hier