h

Meldpunt Bijzonder Zorg moet centrale rol krijgen

7 juli 2005

Meldpunt Bijzonder Zorg moet centrale rol krijgen

De SP heeft samen met het CDA en GroenLinks een initiatiefvoorstel ingediend om het Meldpunt Bijzondere Zorg een centrale rol te geven in het tegen gaan van huisuitzettingen. De drie partijen zijn van mening dat op deze manier veel problemen voorkomen kunnen worden.

José Verheijen SP-raadslid José Verheijen: “Het aantal mensen met schulden is enorm toegenomen. Vaak gaat dit gepaard met huisuitzettingen, waardoor mensen van de regen in de drup terecht komen. Het Meldpunt Bijzondere Zorg weet sinds enige tijd een hoop leed te voorkomen. We willen dan ook dat dit Meldpunt een grotere rol gaat spelen om huisuitzettingen te voorkomen. Schulden gaan vaak gepaard met andere problemen. Het Meldpunt kan deze problemen opmerken en zorgen dat aan mensen passende hulp wordt geboden. Hiervoor is wel extra geld nodig. Met dit initiatief hopen we de noodzaak hiervan duidelijk te maken.”

Lees het initiatiefvoorstel
Zie ook: de schriftelijke vragen die de SP eerder stelde en het nieuwsbericht SP: "Huisuitzettingen zijn te voorkomen".

U bent hier