h

May Cretewoningen Hatertseweg moeten betaalbaar blijven

9 juli 2005

May Cretewoningen Hatertseweg moeten betaalbaar blijven

De SP is zeer te spreken over het feit dat de gemeente de May Crete woningen in de omgeving van de Hatertseweg gaat opknappen. Na opknap worden de huisjes verkocht. De gemeenteraad ondersteunde het verzoek van de SP om ook te kijken of deze woningen voor 25 jaar als sociale huurwoning behouden kunnen blijven.

Jos van Rens SP-raadslid Jos van Rens: “Deze woningen zijn na de Tweede Wereldoorlog door Zweden aan Nijmegen geschonken en werden enkele jaren geleden met sloop bedreigd. Door een actie van de bewoners die door de SP werd gesteund, is dit voorkomen. De woningen zijn nu in handen van de gemeente en deze gaat ze opknappen. Daarna krijgen de bewoners de kans om hun huis voor 85% van verkoopwaarde te kopen. Daarbij geldt wel dat ze het huis niet zomaar kunnen verkopen en dat eventuele winst naar de gemeente gaat. De overige woningen worden als complex verkocht. Als SP willen we deze woningen behouden voor de goedkope huursector. Er zijn te weinig sociale huurwoningen in Nijmegen en dus moeten we de woningen die we hebben koesteren.”

U bent hier