h

SP start onderzoek Nachtegaalplein in verband met sloopplannen Portaal

6 juni 2005

SP start onderzoek Nachtegaalplein in verband met sloopplannen Portaal

De SP start een onderzoek onder de bewoners van het Nachtegaalplein over de sloopplannen van Portaal. Tussen 6 en 17 juni zal bij zoveel mogelijk bewoners een enquête worden afgenomen. De SP wil graag de mening van de bewoners te weten komen.

Eind maart werd bekend dat woningbouwvereniging Portaal plannen heeft om woningen aan het Nachtegaalplein en omgeving te gaan slopen. Het zou gaan om zo'n 145 woningen. Dit terwijl het Gelders genootschap eerder heeft geadviseerd om het karakteristieke plein te restaureren. Ook de gemeenteraad heeft in 2003 aangedrongen op behoud van het Nachtegaalplein.

SP raadslid Jos van Rens: “De sloopplannen van Portaal zijn voor de SP aanleiding om onderzoek te gaan doen in de omgeving van het Nachtegaalplein. Volgens Woningbouwvereniging Portaal geven steeds meer bewoners aan voor sloop te zijn, mede door de slechte staat van de huizen, maar wij horen ook andere geluiden van bewoners.”

De SP wil graag van zoveel mogelijk bewoners weten wat zij van deze plannen vinden, of zij het hier wel of niet mee eens zijn en of zij als de plannen doorgaan in actie willen komen. Daarom gaan vrijwilligers van de SP tussen maandag 6 juni en vrijdag 17 juni in de avonduren langs om huis-aan-huis een enquête af te nemen. De bewoners zijn hierover van tevoren op de hoogte gesteld door middel van een brief.

U bent hier