h

Debat SP, CDA, FNV over dienstenrichtlijn op 12 mei

6 mei 2005

Debat SP, CDA, FNV over dienstenrichtlijn op 12 mei

Op donderdag 12 mei organiseert de SP afdeling Nijmegen een debat over de dienstenrichtlijn van voormalig EU commissaris Bolkenstein. Deze Europese regeling zal er voor zorgen dat al het dienstenverkeer in Europa wordt geliberaliseerd. Hierdoor komen de kwaliteit en inhoud van de diensten en de arbeidsvoorwaarden van vele werknemers onder druk te staan.

De SP is tegen deze richtlijn. Het is een voorbode van wat komen gaat als er met de Europese grondwet wordt ingestemd. Europees fractiemedewerker Frank Futselaar van de SP zal in het debat toelichten wat de richtlijn inhoud en de bijbehorende gevolgen. Ook is Rutger Groot Wassink van de FNV vakcentrale aanwezig, evenals CDA Tweede Kamerlid en Nijmegenaar Hubert Bruls. Het debat is op 12 mei, om 20.00 uur in wijkcentrum Titus Brandsma, Oude Tweede Heselaan 384. Er is dan ook gelegenheid om een petitie tegen de dienstenrichtlijn te tekenen.

U bent hier