h

Kandidaten Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Maak kennis met onze kandidaten

1. Hans van Hooft (47 jaar, Hatert) Hans zit sinds 1994 in de gemeenteraad van Nijmegen, is vader van twee kinderen en is ondernemer met een softwarebedrijf. De leden van de SP gaven Hans het vertrouwen om de SP-lijst bij de komende verkiezingen aan te voeren. Van Hooft wil zijn ervaring graag inzetten om van de SP de grootste partij van Nijmegen te maken. 

Meer over Hans                                                            Volg Hans op Twitter

2. Renske Helmer-Englebert (44 jaar, Wolfskuil) Renske maakt sinds december 2011 deel uit van de Nijmeegse gemeenteraad en is woordvoerder wijken en werk&inkomen. Ze werkt als beleidsmedewerker voor de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillige Levensbeëindiging en werkte eerder onder meer voor de Tweede Kamerfractie van de SP. Renske wil zich inzetten om het sociale beleid in Nijmegen overeind te houden, ondank alle landelijke bezuinigingen.

Meer over Renske Helmer                                             
Volg Renske op Twitter 

3. Bert Velthuis (61 jaar, Centrum)  Bert maakt al bijna acht jaar deel uit van de SP-fractie als woordvoerder cultuur, onderwijs en ruimtelijke ordening. Hij is in het dagelijks leven docent kunstgeschiedenis aan de ArtEZ- Hogeschool en is ook daarbuiten op diverse culturele terreinen actief. Bert was onder meer de initiatiefnemer van de succesvolle kunstbus waarbij basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met cultuur.

Meer over Bert Velthuis


4. Cor van Norel (55 jaar, Hatert)        Cor werkt als unitmanager voor de Reclassering Nederland en maakt sinds 2010 deel uit van de gemeenteraad als woordvoerder zorg, mobiliteit en sport. Cor was de motor achter het comité ‘Wij zijn de thuiszorg’ waarin thuiszorgmedewerkers met succes actie voerden voor hun baan en arbeidsvoorwaarden. Hij wil inzetten op het overeind houden van de zorg voor iedereen die dat nodig heeft en bijdragen aan een goede overgang van de jeugdzorg naar de Gemeente.

Meer over Cor van Norel


5. Petra Molenaar (30 jaar, centrum) Op plaats vijf is Petra is de hoogste nieuwkomer op de kandidatenlijst van de SP. Ze studeerde politicologie aan de Radboud Universiteit en is docent maatschappijleer in het middelbaar onderwijs. Petra was naast haar studie actief voor studenten-vakbond AKKU en maakt deel uit van het afdelingsbestuur van de Nijmeegse SP waar ze acties en campagnes organiseert.                                                                                      
Meer over Petra Molenaar                                             Volg Petra op Twitter 

6. Bart van Berkel (28 jaar, Heijendaal)                                          Bart studeerde politicologie aan de Radboud universiteit en volgde onlangs Senay Akdemir op in de gemeenteraad. Bart is al geruime tijd actief voor de Nijmeegse SP waar hij onder meer afdelingsvoorzitter was en zich inzette voor jongerenafdeling ROOD. Bart werkt momenteel voor de klantenservice van een callcentre. In de gemeenteraad voert hij het woord over wonen en milieu.

Meer over Bart van Berkel                                            Volg Bart op Twitter 
7. Maarten Sweep (53 jaar, Grootstal) Maarten woont sinds 1982 in Nijmegen en heeft na een aantal jaren studeren in 1986 zijn roeping gevonden als buschauffeur. In dat jaar werd hij tevens lid van de SP. Daarnaast heeft hij zich de laatste 15 jaar bezig gehouden met zijn andere roeping: het behartigen van de belangen van zijn collega’s, via vakbond FNV Bondgenoten en als voorzitter van de OR van Connexxion.

Meer over Maarten Sweep


8. Sjoerd de Jong (36 jaar, Grootstal) Sjoerd is jurist en is in het dagelijkse leven werkzaam als eigenaar van een bewindvoeringskantoor. In het verleden was Sjoerd al meerdere malen raadslid voor de SP en was hij onder meer afdelingsvoorzitter en vrijwilliger voor de hulpdienst. Sjoerd woont met zijn vriendin en zoon in Grootstal.

Meer over Sjoerd de Jong


9. Annelieke van den Berg (28 jaar, de Biezen)                                                        Annelieke is afkomstig uit Doorwerth en verhuisde voor haar studie sociologie naar Nijmegen. Ze werkt monenteel als junior consultant bij een internetbedrijf. Annelieke werd in 2009 actief voor de SP en was direct betrokken bij acties van ROOD, waar ze zich inzette voor de belangen van jongeren en studenten.

Meer over Annelieke                                                     
Volg Annelieke op Twitter 

10. Stijn Vat (28 jaar, de Biezen)      Stijn is lid van het afdelingsbestuur en is mederwerker van de gemeenteraads-fractie. Daarnaast volgt hij een opleiding tot docent middelbaar onderwijs aan de HAN. Stijn kiest voor de SP omdat het in zijn ogen de enige partij is die de tweedeling écht aanpakt. 

Meer over Stijn Vat                                                      Volg Stijn op Twitter 

11. Tatum Postema (24 jaar, de Biezen)                                                                 Tatum is al jaren actief voor de Nijmeegse SP en ROOD en maakt deel uit van het afdelingsbestuur waar ze verantwoordelijk is voor de ledencontacten. Tatum werkt in de zorg en is bezig met de laatste fase van haar studie HBO-V aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen.


12. Matthias van Hunnik (33 jaar, Neerbosch-Oost)                                     Matthias is voorzitter van de Nijmeegse SP-afdeling en daarnaast werkzaam voor de SP-fractie in de Gelderse Staten. Eerder maakte hij zes jaar deel uit van de Nijmeegse gemeenteraad als woordvoerder verkeer, milieu en openbaar vervoer. Matthias is afgestudeerd als historicus en woont met zijn vrouw en twee zoons in Neerbosch-Oost.

Volg Matthias op Twitter 


13. Rick Hovens (35 jaar, Heseveld) Rick is bioloog en houdt zich voor het SP-afdelingsbestuur voornamelijk bezig met het beheer van de website en pers,- en nieuwsberichten. Rick heeft als wetenschapper aan de de universiteit gewerkt, en is werkzaam als postbode bij PostNL. Daarnaast is hij radiomaker en betrokken bij het opzetten van een lokale energiemaatschappij.


14. Anne Benning (22 jaar, de Biezen) Met haar 22 jaar is Anne de jongste kandidaat op de SP-lijst. Anne studeert Human Resource Management aan de HAN en coördineerde tot voor kort de SP-jongeren van ROOD. Ook is Anne als vrijwilliger betrokken bij Dogs make a difference, Mate 4 You en studentenvakbond AKKU.


15. Yurre Wieken (24 jaar, Wolfskuil) Studeerde politicologie aan de RU en is momenteel bezig met de geschiedenismaster Politiek en Parlement. Daarnaast is Yurre actief bij studentenvakbond AKKU en Huurteams Nijmegen. Eerder was hij bestuurslid van de culturele en liefdadige koepelvereniging CHECK en studentenvereniging Karpe Noktem. Hij tipte ROOD over de praktijken van Emmy van der Tol, de huisjesmelker van het jaar 2012.
 
Volg Yurre op Twitter
 
Kandidaten 16 t/m 30
16. Michelle Foolen (25 jaar, de Biezen)
 
 
 
 
 
 
 
 

17. Jos Diender (31 jaar, Centrum) 

 

 

  

 


18. Will Derks (58 jaar, de Biezen) 

 

 

 

 

 


19. Marloes Piepers (32 jaar, Neerbosch-Oost) 

 

 

 

 


20. Josette Hermans (49 jaar, Groenewoud)      

 

 

 

 


 21. Marja Lucassen (61 jaar, Meijhorst)      

 

 

 

 


22. Ali Jawidan (54 jaar, Lankforst)                                

 

 

 

 


23. Dick Westerbeek (59 jaar, Willemskwartier)  

 

 

 

 


24. Wilma van Nispen (56 jaar, Bottendaal)            

 

 

 

 


25. Agnes Lewe (61 jaar, Altrade)                                    

 

 

 

 


26. Netty Meijer (79 jaar, Centrum)                                  

 

 

 

 


27. Anneke van de Velden (67 jaar, Horstacker)  

 

 

 

 


28. Gospava Mandic (62 jaar, Centrum)                      

 

 

 

 


29. Angelique Hummel (63 jaar, Nijmegen-Oost)  

 

 

 

 


30. Jos van Rens (59, Centrum) Lijstduwer Jos van Rens woont in de binnenstad en was twaalf jaar lang gemeenteraadslid voor de SP in Nijmegen. Jos is in het dagelijks leven werkzaam als buschauffeur. 

 

 

Einde

U bent hier