h

Veiligheid

Toegankelijkheid Burchtstraat

Alle wijken blijven bereikbaar met het openbaar vervoer, ook het centrum. Het OV blijft door het Centrum rijden en niet alleen over de Waalkade. De komst van de tram kan betekenen dat een aantal stadsbussen niet meer door het centrum hoeft te rijden. Streekbussen en bussen richting Duitsland blijven wel door de Burchtstraat rijden.

Voor doorgaand autoverkeer blijft de Burchtstraat afgesloten. Dit leidt anders tot sluipverkeer en komt de leefbaarheid van de binnenstad niet ten goede.

Lees verder

Coffeeshops

De verkoop en teelt van softdrugs voor de Nederlandse markt moet worden gelegaliseerd. Dat is de beste manier om overlast en criminaliteit tegen te gaan, en de controle op de kwaliteit te verbeteren. Verkoop van harddrugs blijft strafbaar.

Lees verder

Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid op schoolfietsroutes krijgt de hoogste prioriteit. Verkeersonveilige situaties rond scholen worden direct aangepakt samen met scholen, ouders en leerlingen.

De gemeente zorgt voor een digitaal (en telefonisch) meldpunt waar bewoners onveilige verkeerssituaties kunnen aanmelden. Deze lijst wordt openbaar en de gemeente geeft aan wanneer welke situatie wordt aangepakt. Ook onduidelijke verkeerssituaties worden aangepakt.

De gemeente betrekt bewoners bij het verbeteren van de verkeersveiligheid in wijken.

Lees verder

Cameratoezicht

Bij fietsenstallingen komen camera's om fietsendiefstal terug te dringen.

Cameratoezicht kan een politie-agent niet vervangen, maar op sommige plekken draagt het bij aan de sociale veiligheid, zoals het busstation of de stationstunnel.

Lees verder

Dakloze jongeren

De opvang via Sancta Maria blijven we ondersteunen.

Het aanbod van goedkopere huurwoningen voor jongeren moeten we verder vergroten.

De hulpverlening stemmen we beter op elkaar af zodat de verschillende organisaties beter dan nu samenwerken.

Straathoekwerkers worden vaker ingezet om een zo goed mogelijk contact met deze jongeren te behouden.

Door gezinscoaches en een sociaal vangnet op scholen willen we voorkomen dat jongeren überhaupt op straat terecht komen.

Lees verder

Dagloon

Voor (betaalde) dagbesteding van verslaafde daklozen blijft Bureau Dagloon de aangewezen partij.

Lees verder

Medische heroïne verstrekking

Nijmegen gaat meedoen aan het landelijk experiment van gratis medische heroïne verstrekking. We zorgen voor voldoende geld om het experiment ten minste voor vier jaar te bekostigen. De komst van de medische heroïneverstrekking mag niet ten koste gaan van andere voorzieningen in de maatschappelijke opvang.

Lees verder

Dakloosheid

In Nijmegen hoeft niemand op straat te slapen. We zorgen voor voldoende opvang zodat alle daklozen onder dak zijn.

Lees verder

Openbare ruimte toegankelijk

De openbare ruimte wordt voor mensen met een beperking toegankelijk gemaakt aan de hand van de 'checklist toegankelijkheid openbare ruimte'. Als trottoirs worden vervangen, komt er op elke hoek een afrit, zodat mensen met een rolstoel, rollator of kinderwagen gemakkelijk kunnen oversteken. Ook voor mensen met een visuele beperking wordt het trottoir toegankelijker door middel van geleidingstegels en verkeerslichten met geluidssignaal.

Lees verder

Drugspanden en wietplantages

De politie grijpt direct in bij klachten over drugspanden en wietplantages in de wijk. Indien nodig en mogelijk vindt huisuitzetting plaats. Criminelen die hun woonomgeving terroriseren worden zodra mogelijk hun huis uitgezet.

Lees verder

Pagina's

U bent hier