h

Hans van Hooft

(024) 329 23 71

Fractievoorzitter; woordvoerder economie, binnenstad, citymarketing, personeel en organisatie, financiën, vestigingsbeleid, grondbeleid, duurzaamheid en milieu.

Hans van Hooft (1966, Hatert) zit sinds 1994 in de gemeenteraad van Nijmegen, is vader van twee jonge kinderen en ondernemer met een softwarebedrijf. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 gaven de leden van de SP Hans het vertrouwen om de SP-lijst aan te voeren. En met succes: voor het eerst in de geschiedenis werd de SP de grootste partij in de Nijmeegse gemeenteraad.

Hans is geboren en getogen in Nijmegen en groeide op in Nijmegen-Oost (Hengstdal/Altrade). Zijn hele jeugd voetbalt hij bij Trekvogels, waar hij het nog schopte tot het eerste elftal. Na de lagere school (Nutsschool Molukkenstraat) gaat Hans naar de SSGN waar hij in 1985 zijn diploma Atheneum B behaalt. Vervolgens studeerde hij informatica aan de universiteit in Nijmegen. Na zijn studie werkte Hans ruim een jaar op het landelijk partijbureau van de SP en daarna ging hij als software-ontwikkelaar aan de slag bij een Nijmeegs softwarebedrijf. In 1995 startte hij samen met een aantal collega’s een eigen softwarebedrijf waar hij nu nog steeds mededirecteur/eigenaar van is. Hans leidt sinds 2002 de SP-fractie in de gemeenteraad.


DE MENS ACHTER DE POLITICUS:          

HANS VAN HOOFT

 
Boek
Honderd jaar eenzaamheid, Gabriel Garcia Marquez
 
Film
La vita et bella. Prachtige film van een geweldige vader die zijn kleine zoontje op een hele mooie en lieve manier door de verschrikkingen van de oorlog leidt, zelfs in het concentratiekamp. Wel een film met een heel treurig einde.
 
TV-programma
Journaal en actualiteiten, al kijk ik steeds minder vaak.
 
Muziek
Dire Straits, U2, Red Hot Chili Peppers. Hans Dulfer, ook.
 
Vakantiebestemming
Op skivakantie met de kinderen.
 
Gerecht
Japans. Sushi.
 
Kunst
Escher, geniaal in zijn eenvoud
 
Woonplaats     
Nijmegen: thuis zijn. Ik ben er geboren, ga er vermoedelijk ook dood. Nijmegen is mijn stad. Ik heb nooit overwogen om weg te gaan.                                                          
Zit politiek in je familie?
Ja, mijn ouders zijn beiden betrokken bij de SP sinds oprichting van de partij. Mijn vader was tot 2010 acht jaar wethouder in Nijmegen. 
 
Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?
Ik heb de SP vanaf mijn jeugd altijd gevolgd. Ik vond hun ideeën wel goed, maar had niet het idee dat het ooit wat zou worden met die club. Mijn vader daagde me toen uit om eens mee te doen, want roepen langs de zijlijn was wel heel gemakkelijk. Die handschoen heb ik op mijn 23-ste opgepakt, en sindsdien ben ik actief bij de SP. 
 
Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?
Ik heb geen grote voorbeelden. De vrijlating van Nelson Mandela was wel een heel bijzonder moment.
 
Wat zou je grote succes als raadslid zijn in de komende periode?                                                               
De zorg voor ouderen en gehandicapten op peil houden en de torenhoge eigen bijdragen afschaffen. En meer betaalbare woningen. We moeten als gemeente zelf investeren in meer huurwoningen.
 
Wat zou je doen als je morgen 100.000 euro wint, in een loterij?
Ik denk mijn hypotheek aflossen.
 
Hoe ga je je ontspannen na een zware raadsvergadering?

Raadsvergaderingen zijn niet zo zwaar. De ene keer nog even een biertje drinken met de fractie, de andere keer naar huis en nog even relaxen op de bank of in de tuin. 

U bent hier