h

Lange wachttijd gehandicaptenparkeerkaart onacceptabel, SP wil dat gemeente regie neemt

20 oktober 2023

Lange wachttijd gehandicaptenparkeerkaart onacceptabel, SP wil dat gemeente regie neemt

Foto: LokaalGelderland / Creative Commons

Gebruikers van een gehandicaptenparkeerkaart moeten zestig dagen wachten op een medische keuring. Onacceptabel lang, vindt SP-gemeenteraadslid Biljana Markovic. “De norm is twintig dagen, dit is drie keer zo veel. Als dit niet snel verbetert, moet de gemeente zelf de regie over de keuringen nemen.”

Wie een gehandicaptenparkeerkaart wil, moet een medische keuring ondergaan om in aanmerking te komen. Deze keuring wordt gedaan door het bedrijf Argonaut Advies. Daar zijn momenteel forse tekorten, waardoor de wachttijd voor een keuring enorm is opgelopen. Volgens de SP is dit onacceptabel. Markovic: “De gemeente besteedt de keuring nu uit aan een marktpartij die pas harder gaat lopen wanneer er winst gemaakt kan worden. De markt faalt, dus moet de gemeente de regie overnemen. Het gaat namelijk niet om een commercieel luxeproduct, maar om iets wat mensen gewoon nodig hebben voor het dagelijks leven.”

Reactie toevoegen

U bent hier