h

SP wil stoppen met Welzorg

5 juni 2023

SP wil stoppen met Welzorg

Foto: SP

Wat de Nijmeegse SP-fractie betreft, stopt de gemeente Nijmegen met Welzorg als aanbieder van hulpmiddelen in de zorg. Gemeenteraadslid Jeannette Geers vindt dat Welzorg haar kansen heeft verspeeld. “Hulpmiddelen in de zorg zijn geen luxe, maar een basisbehoefte. We hebben het over mensen die anders de deur niet uit kunnen. Een organisatie die dan niet kan leveren, is geen knip voor de neus waard en moeten we de deur wijzen.”

Welzorg kwam de afgelopen periode geregeld slecht in het nieuws. In 2017 al verbraken de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Zeewolde, Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten al de samenwerking, wegens klachten van zorginstellingen en zorgbehoevenden. Welzorg kende lange wachttijden en was telefonisch slecht bereikbaar. Vorig jaar werd bekend dat er ook in Nijmegen problemen waren: een vrouw moest acht maanden wachten op een rolstoel. Het Zelfregiecentrum, belangenorganisatie voor Nijmegenaren met een beperking, trok bij de gemeenteraad aan de bel. Begin dit jaar deed zorginstelling de Driestroom datzelfde, in een brief aan de gemeente. Het Nijmeegse college stelt desondanks voor om het contract met Welzorg per 1 juni 2024 te verlengen, vanwege de stijgende kosten die een nieuwe aanbesteding tot gevolg zou hebben.

De SP is daar net als meerdere andere partijen in de raad niet mee akkoord en wil zo snel mogelijk van Welzorg af. Geers: “Welzorg heeft genoeg kansen gehad, we moeten snel op zoek naar een aanbieder die wél kan leveren wat zorgbehoevenden nodig hebben. Voor de SP staat centraal dat iedereen de zorg en hulpmiddelen krijgt die hij nodig heeft. Een aanbieder die daar niet aan kan voldoen, heeft in Nijmegen niets te zoeken.” 

Reactie toevoegen

U bent hier