h

Explosie tarieven draait Kunstbus de nek om

3 maart 2023

Explosie tarieven draait Kunstbus de nek om

De tarieven van de Kunstbus zijn verdubbeld ten opzichte van vorig schooljaar. Hierdoor dreigen veel minder kinderen op cultuurexcursie te kunnen. De SP eist dat de verdubbeling wordt teruggedraaid. “De Kunstbus brengt jaarlijks duizenden kinderen laagdrempelig in contact met cultuur. Deze tarieven in stand houden, betekent stilletjes de nek omdraaien van de Kunstbus.”

De Kunstbus werd in 2008 geïntroduceerd op initiatief van de SP. Jaarlijks brengt hij duizenden Nijmeegse kinderen in contact met cultuur, onder andere bij de Lindenberg, Orientalis, de Honig en het Afrikamuseum. Door personeelstekorten en stijgende energiekosten is de gemeentesubsidie niet meer voldoende, waardoor de Kunstbus haar tarieven met ingang van dit schooljaar heeft verdubbeld. Volgens de SP wordt hiermee de Kunstbus stilletjes de nek omgedraaid. Wieken: “We horen nu al van bijvoorbeeld kindcentrum TOON in Neerbosch-Oost dat ze minder vaak gebruik kunnen maken van de Kunstbus, omdat het te duur is geworden. Ouders wordt gevraagd zelf hun kinderen naar excursies te brengen, maar dat lukt natuurlijk niet iedereen. Op deze manier kun je de Kunstbus volgend jaar wel opdoeken.”

De SP eist dat de gemeente financieel bijspringt. “Verhoog de subsidie van de Kunstbus, zodat de tarieven weer omlaag kunnen. Zo houden we de Kunstbus – en daarmee de Nijmeegse cultuur - laagdrempelig voor jonge Nijmegenaren. Doen we dat niet, dan draaien we de Kunstbus de nek om met deze tarieven.”

  

Reactie toevoegen

U bent hier