h

Nieuwe gascentrale in Nijmegen onacceptabel

20 oktober 2022

Nieuwe gascentrale in Nijmegen onacceptabel

Foto: Andrew Malone / Creative Commons

Een nieuwe gascentrale in Nijmegen is wat de SP betreft onacceptabel. Fractievoorzitter Hans van Hooft reageert op de plannen van Engie in het Kanaalhavengebied. “In een tijd waar we overal horen dat we van het gas af moeten, is het belachelijk om een nieuwe gascentrale te plaatsen. De gemeente moet hier niet aan meewerken.”

Het plan voor een nieuwe energiecentrale van Engie staat in een ontwerpbestemmingsplan dat recent werd gepubliceerd. De provincie Gelderland heeft al een vergunning afgegeven. Van Hooft: “De provincie heeft voor haar beurt gesproken, want het bestemmingsplan moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. En waarom wordt er überhaupt niet eerst met de volksvertegenwoordiging gesproken over zoiets ingrijpends en gevoeligs voordat er een bestemmingsplanprocedure wordt opgestart? Inmiddels spreekt de hele oppositie van links tot rechts zich uit tegen de komst van een gascentrale. De vraag is of de coalitie van GroenLinks, D66 en Stadspartij Nijmegen zich ook tegen de plannen van GroenLinks-wethouder Vergunst durven uit te spreken.

Reactie toevoegen

U bent hier