h

Ben jij het nieuwe afdelingsbestuurslid, onze nieuwe voorzitter of organisatiesecretaris?

4 april 2022

Ben jij het nieuwe afdelingsbestuurslid, onze nieuwe voorzitter of organisatiesecretaris?

Het huidige afdelingsbestuur van SP-afdeling Nijmegen zit er sinds september 2020. Tijd om weer een nieuw lokaal afdelingsbestuur te kiezen. Ook hebben de voorzitter (Eric van Kaathoven) en organisatiesecretaris (Jeroen Kolkman) aangegeven het stokje graag door te willen geven aan opvolgers. Op de algemene ledenvergadering (ALV) van 12 mei kiezen we daarom een nieuw afdelingsbestuur met daarin een nieuwe voorzitter en organisatiesecretaris.

Als afdelingsbestuurder loop je voorop met acties, denk je mee over de prioriteiten en strategie van de afdeling en ben je een belangrijke schakel met alle onderdelen van de partij – van de folderaar in de buurt, tot het landelijke bestuur en de Tweede Kamerfractie.

Extra inzet vragen we van de voorzitter en organisatiesecretaris. Zo zit de voorzitter een aantal vergaderingen voor (bestuur, ledenbijeenkomsten, ALV’s) en vertegenwoordigt onze afdeling op Partijraad en regio-overleg. We zien onze voorzitter graag voorop loopt bij acties en andere activiteiten. De organisatiesecretaris zorgt voor ledenmails, verslagen en heeft organisatorische en praktische taken bij het dagelijks reilen en zeilen van de afdeling.

Denk je dat lid algemeen bestuur, voorzitter of organisatiesecretaris iets voor jou is? Meld je dan uiterlijk 20 april door een mailtje (met motivatie) te sturen naar nijmegen@sp.nl en wie weet maak jij straks deel uit van het nieuwe afdelingsbestuur.

In onze partij doet het zittende bestuur een voordracht voor het nieuwe bestuur. Kandidaten die zich wel gemeld hebben maar niet op de voordracht voorkomen, krijgen tot 1 mei 23:59 uur de kans om aan te geven dat zij hun kandidatuur willen handhaven. Daarna stemmen we op de ALV van 12 mei over het nieuwe bestuur, organisatiesecretaris en voorzitter. Met een vernieuwd bestuur gaan we daarna aan de slag voor een Nijmegen voor iedereen!

Reactie toevoegen

U bent hier