h

Steunpunt stadswinkel Dukenburg moet weer drie dagen open

19 oktober 2021

Steunpunt stadswinkel Dukenburg moet weer drie dagen open

Foto: Yurre Wieken / SP Nijmegen

Het steunpunt van de Stadswinkel in Dukenburg moet weer drie dagen per week open. Dat vindt de Nijmeegse SP, die woensdag een voorstel indient om de bezuiniging van twee jaar geleden terug te draaien.

Yurre Wieken, gemeenteraadslid namens de SP: “Twee jaar geleden stond het er financieel niet goed voor in Nijmegen en is op veel plekken bezuinigd. Zo ook op het steunpunt van de Stadswinkel in Dukenburg. Sinds 1 januari 2020 is dat maar twee dagen per week open (voorheen drie). Vervelend voor mensen in Dukenburg, want de Stadswinkel is nodig om veel officiële zaken met de gemeente te regelen. Het centrum is ver weg, zeker als je minder mobiel bent. Daarom zei de SP destijds al: zodra het kan, draaien we de bezuiniging op het steunpunt weer terug. Inmiddels is er een flink overschot op de begroting voor de komende jaren. Daarom komt de SP haar belofte na en gaat het steunpunt als het aan ons ligt met ingang van 1 januari weer drie dagen per week open.”

Reactie toevoegen

U bent hier