h

Online politiek café - een kernwapenvrije wereld

5 juni 2021

Online politiek café - een kernwapenvrije wereld

Foto: Maxwell Hamilton / Creative Commons

De spanningen in de wereld nemen toe. Meerdere grote machtsblokken, de opkomst autoritaire leiders en regimes, internationale verdragen en rechten die onder druk staan. Klimaatverandering, pandemieën: de wereld wordt er niet veiliger op. Grote landen bereiden zich serieus voor op nucleaire herbewapening en een nieuwe koude oorlog lijkt aanstaande. Op donderdag 17 juni organiseert de Nijmeegse SP een online politiek café over kernwapens.

Een nieuwe wapenwedloop is volgens de SP niet het antwoord. Kernwapens zijn geen oplossing, maar het probleem. En een andere uitweg is mogelijk. Eén van dialoog en ontwapening in plaats van escalatie. Om dit te bewerkstelligen is het van belang om een brede beweging op te bouwen. Dat werkte in de Jaren ’80, dat werkt ook nu. De SP en Niet in Mijn naam nemen het voortouw in het opbouwen van deze beweging.

Maar hoe ernstig is de situatie? Hoe groot is de kracht van een kernbom? En hoe bouwen we aan deze brede beweging tegen kernwapens?

Een online politiek café op donderdag 17 juni geeft antwoord op al die vragen.

  • Te gast zijn Jasper van Dijk, Tweede Kamerlid voor de SP, en Midas Anijs van Niet in Mijn Naam
  • De uitzending begint om 20:00 uur en is te zien via Zoom (meld je aan via nijmegen@sp.nl voor de link)

Reactie toevoegen

U bent hier