h

Laat Veur-Lent groen!

11 februari 2021

Laat Veur-Lent groen!

Foto: Anand Soni

De SP is tegen de bouwplannen die zijn gelanceerd voor stadseiland Veur-Lent. Veur-Lent vormt een unieke groene oase in een steeds drukker wordende stad. Daar passen woningbouwambities niet bij. Bovendien worden de geplande woningen peperduur en dragen de plannen amper bij aan het oplossen van de woningnood.

Woordvoerder Marij Feddema: “Veur-Lent vormt de groene long van onze mooie stad en dat valt niet te verenigen met nieuwe woningbouw. Het stadseiland heeft in een paar jaar tijd aangetoond een ware trekpleister te zijn. De Nijmeegse bevolking omarmt Veur-Lent als een prachtig verblijfsgebied en uit eerdere enquêtes blijkt dat de bevolking het eiland groen wil houden. De SP deelt die wens.”

Reeds zevenduizend Nijmegenaren ondertekenden een petitie die de gemeente oproept om niet te bouwen op Veur-Lent. Zodra de plannen in de gemeenteraad worden besproken zal de SP voorstellen om het gebied intact te laten.  

Reactie toevoegen

U bent hier