h

Geen snelfietspad dwars door bosje Oude Graafseweg

21 januari 2021

Geen snelfietspad dwars door bosje Oude Graafseweg

Foto: Biljana Marković

Gemeente Nijmegen onderzoekt of ze een fietsverbinding van de Daniëlsweg naar de Cavaljéweg wil aanleggen, op deze route ligt nu een klein stukje bos. De SP ziet niet graag dat er bomen gekapt worden in onze stad. Het is belangrijk dat het groen wat Nijmegen heeft behouden blijft. SP-raadslid Biljana Marković: “We moeten spaarzaam zijn met de bomen die we in Nijmegen hebben.”

Afgelopen vrijdag verscheen er een artikel in De Gelderlander met als titel ‘Snelle fietsverbinding gaat dwars door oud bosje’. Boomspecialisten en bewoners uitten hun zorgen over de bomen, de ecologische waarde van het bosperceel en de schade die het aanleggen van een nieuw fietspad toebrengt aan de bodem. Het oude bosje in Heseveld met veel eiken, beuken, esdoorns en linden dreigt te verdwijnen. “Ik sluit me aan bij de zorgen van de omwonenden. Ook denk ik dat er maar weinig mensen gebruik zullen maken van de nieuwe fietsverbinding.”

Het raadslid vervolgt haar verhaal: “Er ligt al een tijd een hek omheen alsof de sloop ieder moment kan beginnen. Samen met GroenLinks heb ik schriftelijke vragen gesteld. Nu ligt er een ontwerp dat voorziet in een rechtstreekse fietsverbinding vanuit de Daniëlsweg naar de Cavaljéweg, over de Graafseweg. Van de gemeente wil ik weten hoeveel bomen er moeten wijken en hoe oud die zijn. Voor dikke bomen zal er een kapvergunning aangevraagd moeten worden. Hoeveel van deze dikkere bomen gaan we verliezen als deze plannen doorgaan? De omwonenden zijn het niet eens met de kap, ik ben erg nieuwsgierig naar hoe de gemeente hen tot nu toe betrokken heeft bij de totstandkoming van de plannen. Als het aan mij ligt wordt er nog eens goed gekeken naar alternatieven waarbij het bos gewoon kan blijven bestaan”.

Reactie toevoegen

U bent hier