h

SP zeer ontevreden over onveranderd loon laagbetaalde ambtenaren

11 december 2020

SP zeer ontevreden over onveranderd loon laagbetaalde ambtenaren

In juni heeft de SP samen met PvdA en GroenLinks voorgesteld dat Gemeente Nijmegen zich gaat inzetten om het minimumloon te verhogen naar 14 euro per uur. Een meerderheid van de gemeenteraad vond dat Nijmegen bij lokale bedrijven en de landelijke politiek moet gaat aandringen op het verhogen van het minimumloon, ook is besloten dat de gemeente zelf haar werknemers op deze manier moet gaan compenseren. Nu blijkt dat de gemeente zelf geen lonen gaat verhogen.

Voor gemeente Nijmegen werken 19 mensen die minder verdienen dan 14 euro per uur. Volgens de wethouder is het niet mogelijk om deze groep werknemers een loonsverhoging te geven. “De wethouder zegt bang te zijn dat het evenwicht in beloningen verstoord raakt. Maar volgens mij is er gewoon sprake van onwil.” vervolgt Sweep. “Het college heeft een hele mond vol over armoede, werkende armen en schuldenproblematiek. Maar nu puntje bij paaltje komt, wil de gemeente haar eigen slecht betaalde werknemers niet de loonsverhoging geven waar ze anderen toe oproepen.”

De Gemeente is volgens de SP betreft wel in staat voor het eigen personeel meer te betalen. Sweep: “Lonen kunnen verhoogd worden zonder aanpassingen aan contracten of loonschalen. Deze mensen horen een loon te verdienen waarvan ze goed rond kunnen komen.” De SP laat het hier niet bij zitten en gaat de zaak verder aankaarten.

Reactie toevoegen

U bent hier