h

Gedwongen betaald parkeren van de baan

25 november 2020

Gedwongen betaald parkeren van de baan

Foto: SP / SP

De parkeerplannen van het Nijmeegse college hebben heel veel losgemaakt. Honderden posters achter de ramen, bijna 1000 handtekeningen, en meer dan 500 emails van bewoners. De acties van de bevolking en onze posteractie ‘Betaald parkeren? Wij blijven baas in eigen buurt’, zijn niet zonder resultaat. Betaald parkeren wordt voortaan pas ingevoerd als een meerderheid van de bewoners aangeeft dit te willen.

Fractievoorzitter Hans van Hooft reageert enthousiast: “Onze actie heeft meer verbeteringen opgeleverd, dan ik vooraf had durven hopen. Vergunningen gaan naar 1 euro, er komen meer bezoekersuren en mantelzorgers krijgen vrijstelling. Ook is het gebied in West waar betaald parkeren ingevoerd gaat worden, met 90% verkleind. Maar de belangrijkste winst is dat de beslissing over wel of niet betaald parkeren bij de bewoners blijft liggen. Dat is erg goed nieuws voor de stad.”

Toch is de fractievoorzitter niet volledig enthousiast over het parkeerbeleid: “Wij blijven het een slechte zaak vinden dat we bij de bouw van nieuwe woningen rond het spoor onvoldoende parkeerplaatsen realiseren. Daardoor wordt er parkeeroverlast georganiseerd voor de omgeving." De SP is van mening dat met de huidige parkeernormen, sociale huurwoningen onevenredig veel betalen voor parkeerplaatsen ten gunste van koopwoningen in de omgeving. Het college gaat nu opnieuw kijken naar de parkeernormen.

Foto: Yurre Wieken

Reactie toevoegen

U bent hier