h

Hoe raakt deze crisis de Nijmegenaren?

9 april 2020

Hoe raakt deze crisis de Nijmegenaren?

Foto: SP / SP

De Nijmeegse SP wil zich op alle fronten inzetten voor mensen die nu al de economische en maatschappelijke gevolgen van deze crisis merken. De partij vraagt mensen via het meldpunt ‘Nijmegen in coronatijd’ hun verhaal te doen, zodat de SP die kan gebruiken voor politieke verandering en goede regelingen. Veel mensen raken hun baan of inkomen kwijt, of maken zich zorgen over de veiligheid tijdens hun werk, omdat ze juist door moeten werken. Van studenten horen we dat ze hun stage niet af kunnen maken of door het verlies van hun baan hogere studieschulden moeten maken. De SP kreeg de afgelopen weken al verhalen van huurders, studenten, zelfstandig ondernemers en werknemers van uitzendbureaus. Door deze verhalen kan de SP zowel pleiten voor goede collectieve oplossingen als, indien nodig, de mensen individueel advies geven.

Marij Feddema, raadslid in Nijmegen, is een van de mensen achter dit Nijmeegse SP meldpunt. Als volksvertegenwoordiger wil Feddema juist nu weten wat er speelt in de Nijmeegse samenleving. Feddema: “De coronacrisis laat overal zijn sporen na. Niemand ontkomt eraan. Voor veel mensen zijn de economische gevolgen nu al van grote invloed. Terwijl men in de zorg en in de supermarkten overuren draait, zijn er ook mensen die nu helemaal geen inkomen meer hebben. Mensen die nu wel werken maken zich zorgen over hun bescherming en gezondheid. Studenten maken zich zorgen over de voortgang van studie, stage en de extra kosten. Wij spraken al met mensen die binnenkort geen huis meer hebben of vrezen de huurverhoging niet te kunnen betalen. De problemen worden nu blootgelegd, maar lopen straks ver door tot na de crisis. Daar moeten we nu al mee aan de slag.”

De SP vraagt iedereen in Nijmegen die in coronatijden gedupeerd worden zich bij de partij te melden. “Wij zullen er bovenop zitten. Als Nijmeegse SP, en met onze landelijke Kamerfractie. Om de verhalen om te zetten in voorstellen die zorgen voor verandering en hulp.” Mensen kunnen via nijmegen.sp.nl hun verhaal doen, en indien nodig volgt er telefonisch contact na de melding.

Reactie toevoegen

U bent hier