h

Verkiezingen Provinciale Staten: dit zijn de Nijmeegse kandidaten

12 maart 2019

Verkiezingen Provinciale Staten: dit zijn de Nijmeegse kandidaten

Foto: SP

Op 20 maart zijn er weer verkiezingen voor de Gelderse Provinciale Staten. Belangrijke verkiezingen, waarbij er twee vragen centraal staan: behoudt het kabinet-Rutte de meerderheid in de Eerste Kamer, en kunnen Ruttes Gelderse vrienden (VVD, CDA, D66, PvdA) straks doorregeren? De SP heeft een sociaal alternatief voor de rechtse koers van dit provinciebestuur, zodat niemand aan de kant blijft staan  Ook zijn er weer een hoop Nijmeegse SP’ers verkiesbaar voor de Staten:

#5 Mieke Hoezen
De hoogst geplaatste Nijmeegse kandidaat en al enige tijd actief in de afdeling Nijmegen. In het dagelijks leven werkt zij bij Rijkswaterstaat als bestuursadviseur kennis en netwerkkwaliteit, en specialist marktinzet (incl publieke aanbestedingen). Daar ontwikkelt zij methoden om duurzame transities zoals innovatie, sociale werkgelegenheid en duurzaamheid via overheidsinkopen te stimuleren.

#7 Yurre Wieken.
Fractievolger en bestuurslid in Nijmegen. Samen met zijn buurtgenoten in Aldenhof strijdt Yurre voor een betere busverbinding in de wijk. Daarnaast werkt hij voor de SP-fractie in de Eerste Kamer.

#19 Jeroen Kolkman.
Bestuurslid in Nijmegen en een van de drijvende krachten achter het comité Overbetuwe Overbelast, dat zich verzet tegen de plannen voor een overlast gevende railterminal bij Valburg. Als beroep is hij docent.

#21 Bert Velthuis.
Sinds 2014 wethouder in Nijmegen, momenteel verantwoordelijk voor onder andere wijken, sport en openbare ruimte. In 2015 en 2016 won hij als wethouder Wonen de Stook-je-rijkprijs, voor zijn samenwerking met woningcorporaties om huurwoningen te verduurzamen. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee van de huurder.

#23 Renske Helmer-Englebert.
Sinds 2014 wethouder in Nijmegen, momenteel verantwoordelijk voor werk en inkomen. Eerder heeft ze er als wethouder Sport voor gezorgd dat er meer basisschoolleerlingen zwemles volgen. Het aantal Nijmeegse kinderen met een zwemdiploma is hierdoor flink toegenomen.

#25 Peter Lucassen.
Peter was tussen 2002 en 2009 wethouder Financiën in Nijmegen, en is sinds 2014 wethouder voor de SP in Gennep.  Hij maakt zich er in Gennep sterk voor dat mensen de zorg en voorzieningen krijgen waar ze recht op hebben en dat dit op een snelle en effectieve wijze gebeurt. Belangrijk is ook dat mensen met een laag inkomen een uitstekende financiële ondersteuning in de zorgverzekering en voor deelname aan sport en cultuur krijgen. Peter woont in de Dukenburgse wijk Meijhorst.
#47 Matthias van Hunnik.
Gemeenteraadslid in Nijmegen en in het dagelijks leven medewerker van de SP-Statenfractie. Als Nijmeegs raadslid zet hij zich in voor beter openbaar vervoer, wat in de provinciale verkiezingen een belangrijk thema is. Matthias is vader van twee kinderen, speelt gitaar in de band Smash The Statues en zit in zijn vrije tijd graag op de racefiets.

#50 Agnes Lewe.
Agnes zit sinds 2003 in de Staten en is daarmee het langstzittende Gelderse Statenlid. In het dagelijks leven is ze gepensioneerd; daarvoor werkte zij bij het Stadsarchief Oss.

Reactie toevoegen

U bent hier