h

Staken voor het klimaat

15 februari 2019

Staken voor het klimaat

Donderdag 14 februari hadden Nijmeegse studenten een erg bijzondere Valentijnsdate: met z’n allen in actie komen voor een beter klimaat! In navolging van de scholieren op het Malieveld gingen in Nijmegen ook bijna honderd mensen de straat op om hun onvrede te laten horen.

In een mars vanaf het stationsplein tot het stadhuis kwamen ze in verzet tegen Ruttes klimaatbeleid. ROOD-lid Olaf Kemerink was een van de initiatiefnemers: “Waarom zou ik in de collegebanken gaan zitten voor mijn toekomst als de toekomst van ons allemaal wordt bedreigd? Met het laffe klimaatakkoord wat er ligt gaan we het in ieder geval niet oplossen. De grootvervuilers worden namelijk ontzien. Bedrijven zoals Shell verdienen miljarden aan het slopen van de planeet. Dit kan en moet anders.”

Volgende week donderdag is er weer een demonstratie: met één staking gaan we het klimaat niet redden. Kemerink: “Het is goed dat jongeren eindelijk van zich laten horen. Volgende keer sluiten de Nijmeegse scholieren ook aan. Zo blijft de beweging groeien!”

Heb jij nog geen vette bordjes of banners? Kom dan dinsdagavond 19 februari om 19:00 naar het SP pand te molenweg 95 om samen met ROOD Nijmegen aan de slag te gaan!

Reactie toevoegen

U bent hier