h

SP steunt oproep tegen uitzetting naar Afghanistan: Doe mee met de actie op 27 mei

23 mei 2018

SP steunt oproep tegen uitzetting naar Afghanistan: Doe mee met de actie op 27 mei

Foto: SP

In het weekend van 25 t/m 27 mei organiseert een tiental mensen- en kinderrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International en Defence for Children, door het hele land actiebijeenkomsten om te protesteren tegen de gedwongen uitzettingen van uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoekers. Daaronder bevinden zich ook veel gezinnen met kinderen. Ook loopt er momenteel een petitie die je kunt tekenen.

De organisaties roepen met de acties de regering dringend op onmiddellijk te stoppen met deze uitzettingen totdat de situatie in Afghanistan weer veilig is. Zolang bloedige conflicten, aanslagen en grove mensenrechtenschendingen blijven voortduren is niemand zijn leven of vrijheid zeker. Gedwongen terugkeer is onmenselijk en in strijd met het vluchtelingenrecht.     

In Nijmegen staat op vrijdag mei tussen 13.00-17.00 uur een kraam bij de Openbare Bibliotheek de Mariënburg. Bij deze kraam kun je in gesprek gaan over de gang van zaken rondom de uitzettingen naar Afghanistan en handtekeningen verzamelen voor de petitie.

De SP, die zich hier bij monde van Jasper van Dijk in de Tweede Kamer al langer sterk voor maakt, steunt de acties dan ook van harte en roept iedereen op om zich op 25 mei aan te sluiten bij de actiebijeenkomst op het Domplein. En teken daarnaast ook de petitie.

#stuurzenietterug

Reactie toevoegen

U bent hier