h

SP Nijmegen steunt stakende chauffeurs

30 april 2018

SP Nijmegen steunt stakende chauffeurs

Foto: SP

Vandaag en morgen staken de chauffeurs die werken in het regiovervoer. Namens SP Nijmegen waren bestuursleden Jeroen Kolkman en Sam van der Wal aanwezig op het FNV-vakbondshuis in Nijmegen om de chauffeurs een hart onder de riem te steken. Zij troffen daar SP-gemeenteraadslid Maarten Sweep, die betrokken is bij de organisatie van de staking.

Maarten Sweep: “Mijn collega’s en ik staken omdat de werkgevers de werkdruk blijven verhogen, zonder rekening te houden met ons. De arbeidsomstandigheden verslechteren al jaren. Nu is het moment om een streep in het zand te trekken en te stellen dat het niet verder kan zo. Dat begint met respect voor de mensen die dit werk doen. Zij moeten in staat zijn om naar het toilet te gaan tussen twee ritten door. De werkdruk moet omlaag, zodat de chauffeurs niet direct in de problemen komen wanneer ze iets zijn vertraagd. Dat is de inzet van deze staking.”

Jeroen Kolkman: “Natuurlijk steunt de SP de actievoerende chauffeurs. Niet alleen omdat zij fatsoenlijke arbeidsomstandigheden verdienen, maar ook omdat de buslijnen al tijden worden uitgekleed. Kijk naar Aldenhof, waar vorig jaar de lijnbus is vervangen door een klein busje. Fatsoenlijke arbeidsomstandigheden zijn een goed begin, maar de politiek moet verder willen gaan. We moeten een eind maken aan de vermarkting van het openbaar vervoer. Fatsoenlijk ov is een publiek goed, geen melkkoe voor grote bedrijven.”

Reactie toevoegen

U bent hier