h

Formatieonderhandelingen van start

6 april 2018

Formatieonderhandelingen van start

Dinsdag zijn SP, GroenLinks en D66 begonnen met de onderhandelingen over het nieuwe stadsbestuur. Onder leiding van formateur Rik Grashoff (GroenLinks) hopen de drie partijen op donderdag 26 april een nieuw coalitieakkoord te kunnen presenteren voor de komende vier jaar.

Renske Helmer, lijsttrekker en onderhandelaar namens de SP: “Na de gesprekken met de informateur zijn we begonnen met onderhandelen met GroenLinks en D66. Bijna 11.000 mensen gaven het vertrouwen aan de SP om verder te bouwen aan een sociaal Nijmegen, dus die verantwoordelijkheid willen wij ook nemen. De komende tijd gaan we proberen om daar met GroenLinks en D66 goede afspraken over te maken.”

Op donderdag 12 april organiseert de Nijmeegse SP-afdeling een ledenavond, waar onder meer stil wordt gestaan bij de uitslag van de verkiezingen en de lopende onderhandelingen. De avond begint om 20.00 en wordt gehouden in onSPand aan de Molenweg 95. Ook de onderhandelaars vragen om input van de bewoners van de stad: zaterdag 14 april is er tussen 11:00 en 15:00 een ‘stadsconferentie’ waar geïnteresseerde Nijmegenaren en belangenorganisaties hun ei kwijt kunnen aan de onderhandelende partijen. De locatie wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Reactie toevoegen

U bent hier