h

Groen licht voor groene Waalkade

8 maart 2018

Groen licht voor groene Waalkade

Foto: DoubleH / Wikipedia

Gisteravond heeft een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad, waaronder de SP, ingestemd met de groene inrichting van de Waalkade. En de bereikbaarheid van de Waalkade in de winter wordt verbeterd, door parkeren onder de Waalbrug mogelijk te maken.

SP-raadslid Stijn Vat: “De Waalkade kan veel mooier. De inwoners van Nijmegen hebben ruim 800 verschillende ideeën aangedragen waaruit de gemeente heeft gekozen. De keuze voor een parkachtige omgeving sluit prima aan op de wens van de SP voor meer groen in de stad. Wij zijn erg blij dat de Waalkade een groene facelift krijgt.”

Door de vergroening verdwijnen parkeerplaatsen van de kade. Op verzoek van de SP komen er in de winter nieuwe parkeerplekken onder de Waalbrug. Vat daarover: “In de winter is lopen vanaf de Kelfkensbosgarage voor veel mensen een trap te ver. Voor bezoekers van de horeca op de Waalkade is het fijn als er dan dichterbij geparkeerd kan worden.”

Reactie toevoegen

U bent hier