h

“Vérian misleidt thuiszorgcliënten met brief”

15 februari 2018

“Vérian misleidt thuiszorgcliënten met brief”

Foto: SP

Nijmeegse inwoners die thuiszorg krijgen van zorgorganisatie Vérian hebben een brief ontvangen van Vérian waarin met geen woord wordt gerept over het verminderen van het aantal uren thuiszorg per week. Medewerkers van Vérian en de Nijmeegse SP vinden de toon en inhoud van de brief “misleidend”. In januari heeft Vérian besloten om vanaf eind februari te beknibbelen op de hoeveelheid huishoudelijke zorg die ze leveren. Het comité ‘Wij zijn de thuiszorg Nijmegen’ roept Nijmeegse cliënten op om bij de gemeente bezwaar te maken tegen de urenvermindering die Vérian eenzijdig doorvoert.

Medewerkers van Vérian vinden de inhoud van de brief misleidend. “Vérian legt alle problemen bij ons neer. Wij moeten blijven zorgen voor een schoon en leefbaar huis, in minder uren zorg per week. In de brief staat dat het plan van aanpak leidend is. Geen woord over minder uren zorg per week. Terwijl wij in ons rooster kunnen zien dat cliënten vanaf 27 februari minder zorg per week krijgen. En dat dat afwijkt van het aantal uren zorg in het plan van aanpak.”

Minder uren zorg betekent minder zorg voor cliënten en een hogere werkdruk bij medewerkers. SP-raadslid Cor van Norel vindt dat onacceptabel: “Vérian moet gewoon de zorg blijven leveren die ze met de cliënten hebben afgesproken. De gemeente betaalt ze daarvoor. Doen ze dat niet, dan is dit contractbreuk. Dat mogen we niet laten gebeuren.”

Angelique Hummel, van de Nijmeegse SP-hulpdienst, heeft een cliënt gesproken die zelf heeft gebeld naar Vérian over de brief. Hummel: “Deze brief zorgt niet voor meer duidelijkheid bij de cliënten. Verre van dat zelfs. Volgens een receptiemedewerker van Vérian is het aan de thuiszorgmedewerker om het aantal uren en de verandering mede te delen. Vérian legt echt alles neer bij hen. Ongehoord. Dit laat maar weer eens zien dat Vérian geen goede werkgever is.”

Comité ‘Wij zijn de thuiszorg Nijmegen’, een samenwerking tussen medewerkers en de SP, roepen cliënten op om bezwaar in te dienen tegen de urenvermindering die Vérian vanaf eind februari eenzijdig door gaat voeren zonder de cliënten daarover te informeren. Deze bezwaren worden binnenkort aangeboden aan de gemeente Nijmegen.  

Reactie toevoegen

U bent hier